oferty

stół weselny z zastawą
MENU 2021

Wesele

Menu Standard – 200 zł/os.

Menu Premium – 220 zł/os.

Lampka wina musującego

Na Państwa życzenie serwujemy również wersję bezalkoholową.

Zupa

jedna do wyboru:

  • rosół z kaczki z laną kluską i lubczykiem,
  • beef strogonow z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem,
  • krem z pieczonego w ogniu ziemniaka z chrustem z boczku,
  • zupa sezonowa (do uzgodnienia z Szefem Kuchni).

Danie główne

Jedno do wyboru:

  • polędwiczka wieprzowa sous vide, sos śliwka w porto, ziemniaki gratin, glazurowana młoda marchew,
  • onglet pieczony (sztuka mięsa wołowego), maślane puree, fasola szparagowa w salsie ziołowej,
  • roladka drobiowa faszerowana chorizo, młody ziemniak z pieca, piccalilli z młodych warzyw.

Dania główne serwowane na półmisku

Menu Standard – 2 pozycje, Menu Premium – 3 pozycje do wyboru:

  • kaczka faszerowana jabłkami i mięsem, sos żurawinowy,
  • wolno pieczona karkówka serwowana na kapuście, pieczone ziemniaki,
  • devolay z masłem, koperkiem i kremowym puree ziemniaczanym,
  • stół regionalny, serwowany ok. godz. 23.15 (kartacze, kiszka, golonka).

Zupa serwowana po oczepinach

Jedna do wyboru:

  • barszcz czerwony z pasztecikiem,
  • staropolski żur na zakwasie.

Menu dla dzieci

Zestaw:

rosół z kapłona z laną kluską,

panierowany filet drobiowy z frytkami i surówką.

Uwaga! Dzieci do lat 2 – bezpłatnie, dzieci od 2 do 10 lat – 50% ceny regularnej.

Przystawki zimne

Menu Standard – 10 pozycji, Menu Premium – 12 pozycji do wyboru:

  • śledzik na razowcu z cebulką i korniszonem,
  • tatar z łososia w wytrawnej babeczce z majonezem wasabi,
  • springrollsy z pieczonym łososiem,
  • śledzie marynowane w przyprawach korzennych i czerwonym winie,
  • pół młodego ziemniaka z ogniska z kwaśną  śmietaną, słodką cebulką i śledziem litewskim, klasyczny tatar wołowy z kurkami,
  • deska wędlin i serów,
  • pasztety z chutney z gruszki,
  • mini burgerki z pastrami, marynowaną kapustą i sosem miodowo musztardowym, smalczyk na razowcu z kiszonym ogórkiem i cebulką perłową,
  • wrap z grillowanym kurczakiem, sałatą lodową i suszonym pomidorem,
  • wrap z łososiem, serem philadelfia, młodym szpinakiem i ogórkiem,
  • wrap z humusem, papryką, granatem i sałatą lodową,
  • bruschetta z karmelizowanym pomidorem, serem kozim i ziołami,
  • sałatka brokułowa i żurawiną w cieście francuskim ,
  • sałatkę cezar w liściach sałaty rzymskiej, parmezanem i grzankami,
  • roladki z cukinią i serem kozim, rucolą i pomidorem suszonym,
  • sałatka grecka w finger food,
  • babeczki z ciasta francuskiego z musem.

Napoje

W trakcie przyjęcia wszystkie napoje serwujemy bez limitu:

  • soki owocowe (jabłkowe, pomarańczowe),
  • woda mineralna,
  • napoje gazowane (Coca Cola, Sprite),
  • kawa z ekspresu, herbata.

Opcje dodatkowe

  • słodki bufet (przekąski typu finger food, 4 rodzaje ciast, świeże owoce) - 28 zł/os.,
  • stół wiejski z mięsami wędzonymi i dojrzewającymi marki Ancypo, swojskimi chlebami własnego wypieku oraz piklami -13 zł/os. (minimalna wartość 1000 zł),
  • bufet z lemoniadą (3 smaki po 7 litrów: lemoniada arbuzowa, lemoniada ogórek z miętą, cytrynowa z pomarańczą) 500 zł.

Na Państwa życzenie możemy przygotować również dania główne dla osób na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej.

pdf ikona
Wersja pdf do druku
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji:
501 512 540izabela@ancypo.pl

Oferty