oferty

zastawa weselna
MENU 2022

Menu okolicznościowe

Osoba dorosła – 138 zł

Dziecko w wieku 2-10 lat – 40 zł

WYBÓR DAŃ GORĄCYCH

Zupa

Jedna pozycja do wyboru:

  • Rosół drobiowy z laną kluską,
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem,
  • Krem z buraka z kozim serem

Danie główne

Jedna pozycja do wyboru:

  • Polędwiczka wieprzowa sous vide, sos śliwka w porto, ziemniaki gratin, fasolka szparagowa w salsie ziołowej
  • Noga z kaczki z pieczonym batatem i sosem żurawinowym,
  • Schabowy smażony na smalcu, kremowe puree, kapusta kiszona w główce od Sienkiewiczów,
  • Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem, suszonym pomidorem i serem dojrzewającym, ziemniak z pieca, picacilli z warzyw.

 

DODATKOWE DANIE GORĄCE

(Płatne dodatkowo 30 zł/os.)

Jedna pozycja z do wyboru:

  • Kaczka faszerowana jabłkami, mięsem, żurawiną z pieczonym ziemniakiem lub paloną kaszą gryczaną,
  • Zraz wołowy z kluską śląską w sosie grzybowym
  • Wolno pieczona karkówka na kapuście zasmażanej, pieczone ziemniaki,

Sezonowe surówki (2 rodzaje) w stołach.

BUFET PRZYSTAWEK ZIMNYCH

Osiem pozycji do wyboru:

  1. Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami,
  2. Deska wędlin i serów,
  3. Półmisek pasztetów z sosem żurawinowym,
  4. Wrap z łososiem, serkiem philadelphia i młodym szpinakiem,
  5. Wrap z grillowanym kurczakiem, sałatą lodową, suszonym pomidorem,
  6. Pół młodego ziemniaka z ogniska z kwaśną śmietaną i śledziem litewskim,
  7. Klasyczna sałatka grecka,
  8. Sałatka Cezar z kurczakiem, grankami i parmezanem serwowana na liściach sałaty rzymskiej

Koszyczki z pieczywem serwowane są na stołach.

NAPOJE

(serwowane bez limitu w czasie trwania uroczystości)

sok jabłkowy, sok pomarańczowy, woda z cytryną i miętąkawa,

herbata, dodatki

MENU DZIECIĘCE (2-10 lat)

Zupa: rosół z laną kluską

Danie główne: panierowany filet z kurczaka, frytki, mizeriai.

BUFET SŁODKI

(dodatkowo płatny 27 zł/osoba)

3 rodzaje ciasta (180 g/osoba),

świeże owoce (120 g/osoba)

Organizator może dostarczyć własny bufet słodki – obsługa zewnętrznego bufetu: porcjowanie, układanie na patery – 150 zł

Uwagi:

  1. Realizujemy uroczystości dla minimum 12 osób pełnopłatnych.
  2. Na Państwa życzenie jesteśmy w stanie przygotować dania z diety wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej.
  3. Podczas przygotowywania dań korzystamy z sezonowych warzyw dlatego dopuszczamy drobne modyfikacje menu w zależności od dostępności surowca.
  4. Przyjęcie może trwać maksymalnie do godziny 24.00. Uroczystości mające się zakończyć po tej godzinie wymagają osobnych ustaleń między stronami. Za godzinę zakończenia uznaje się godzinę umożliwienia rozpoczęcia obsłudze procesu sprzątania sali. Dodatkowa rozpoczęta godzina wiążę się z dopłatą 1000zł/ godzina.
  5. Jeśli Organizator nie zapewnia oprawy kwiatowej (rekomendowana własna dekoracja) stołów przyozdobimy je w wersji podstawowej kwiatami i świecami w ramach realizacji zlecenia.
  6. Ostateczna wersja menu oraz liczba uczestników uroczystości powinna być potwierdzona na 7 dni przed uroczystością.
  7. Brak korkowego.

pdf ikona
Wersja pdf do druku
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji:
501 512 540izabela@ancypo.pl

Oferty