Menu w cenie 168 zł. / osoba
I obiad serwowany
Zupa (proszę wybrać jedną pozycję):
- Rosół drobiowy z laną kluską,
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem,
- Krem z warzyw sezonowych.
I danie główne
(proszę wybrać jedną pozycję):
- Konfitowana noga z kaczki na musie z marchewki, pave z ziemniaka, bukiet kolorowych sałat,
- Polędwiczka wieprzowa sous vide, sos śliwka porto, ziemniaki gratin, glazurowane młode warzywa,
- Tradycyjny kotlet schabowy, puree ziemniaczane, spaghetti z kiszonej kapusty,
- Devolay z masłem i koperkiem, pieczone ziemniaczki, por i marchew.
Bufet przystawek zimnych
- Klasyczny tatar wołowy,
- Deska regionalnych wędlin i serów,
- Crossanty z szynką, serem i świeżymi warzywami,
- Wrap z grillowanym kurczakiem, sałatą lodową, świeżymi warzywami,
- Śledzik na razowej grzance z buraczkiem i cebulką perłową,
- Półmisek pasztetów z żurawiną,
- Sałatka Cezar z kurczakiem, grzankami i parmezanem,
- Sałatka Grecka z serem feta i winegretem,
- Koszyczki z pieczywem.
Opcjonalnie:
Dodatkowe danie gorące (za dodatkową opłatą + 35 zł/osoba):
- Kaczka faszerowana mięsem i owocami, serwowana z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą gryczaną,
- Devolay z masłem i koperkiem, pieczone ziemniaki,
- Wolno pieczona karkówka serwowana na pieczonych warzywach, serwowana z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą gryczaną,
Dzieci: do lat 2-10 lat - 50 zł
- rosół z laną kluską,
- panierowany filet z kurczaka, frytki, mizeria.
Napoje:
soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy),
woda mineralna z cytryną i miętą,
kawa z ekspresu, herbata.
Bufet słodki:
Obsługa zewnętrznego bufetu słodkiego (przygotowanie bufetu, porcjowanie, układanie na patery): 150 zł
Deser(za dodatkową opłatą + 23 zł/osoba)
Ciasto klasyczne (200 g/ osoba)
W ramach umowy:
POKÓJ DO KARMIENIA: udostępniony na czas trwania uroczystości,
KĄCIK FOTO: kołyska, konsola, fotel, dekoracja kwiatowa,
DEKORACJA: stoły przyozdobione w żywe kwiaty i świece,
Uwagi:
- Realizujemy uroczystości dla minimum 12 osób pełnopłatnych.
- Na Państwa życzenie jesteśmy w stanie przygotować dania z diety wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej.
- Podczas przygotowywania dań korzystamy z sezonowych warzyw dlatego dopuszczamy drobne modyfikacje menu w zależności od dostępności surowca.
- Przyjęcie może trwać maksymalnie do godziny 24.00. Uroczystości mające się zakończyć po tej godzinie wymagają osobnych ustaleń między stronami. Za godzinę zakończenia uznaje się godzinę umożliwienia rozpoczęcia obsłudze procesu sprzątania sali. Dodatkowa rozpoczęta godzina wiążę się z dopłatą 1000zł/ godzina.
- Jeśli Organizator nie zapewnia oprawy kwiatowej (rekomendowana własna dekoracja) stołów przyozdobimy je w wersji podstawowej kwiatami i świecami w ramach realizacji zlecenia.
- Ostateczna wersja menu oraz liczba uczestników uroczystości powinna być potwierdzona na 7 dni przed uroczystością.
- Brak korkowego.