oferty

stół weselny z przystawkami
MENU 2021

Uroczysty obiad po zaślubinach

Osoba dorosła – 150 zł

Dziecko w wieku 2-10 lat – 75 zł

Lampka wina musującego

Na Państwa życzenie serwujemy również wersję bezalkoholową.

Zupa

Jedna pozycja do wyboru:

  • rosół z kaczki z laną kluską i lubczykiem,
  • beef strogonow z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem,
  • krem z pieczonego w ogniu ziemniaka i chrust z boczku,
  • zupa sezonowa (do uzgodnienia z Szefem Kuchni).

I danie główne

Jedna pozycja do wyboru:

  • polędwiczka wieprzowa sous vide, sos śliwka w porto, ziemniaki gratin, glazurowana marchew,
  • onglet wołowy (pieczona sztuka mięsa wołowego), maślane puree, fasola szparagowa w salsie ziołowej,
  • roladka drobiowa faszerowana chorizo, młody ziemniak z pieca, picalilli z młodych warzyw.

II danie główne

Jedna pozycja do wyboru:

  • kaczka faszerowana z jabłkami i mięsem, ziemniak pieczony lub palona kasza gryczana,
  • wolno pieczona karkówka, serwowana na kapuście i pieczone ziemniaki,
  • devolay z masłem, koperkiem i kremowym puree ziemniaczanym.

Do dań głównych serwowana jest sezonowa surówka.

Zimne przystawki

Dziesięć pozycji do wyboru:

  • klasyczny tatar wołowy z piklami,
  • deska wędlin ANCYPO i serów,
  • mini burgerki z pastrami, marynowaną kapustą i sosem miodowo-musztardowym,
  • wrap z grillowanym kurczakiem, sałatą lodową i suszonym pomidorem,
  • pasztet z chutney z gruszki,
  • smalczyk na razowcu z perłową cebulą i ogórkiem,
  • śledzik na razowcu z cebulką i korniszonem,
  • tatar z łososia w wytrawnej babeczce z majonezem wasabi,
  • spring rolls z pieczonym łososiem,
  • śledzie marynowane w przyprawach korzennych i czerwonym winie,
  • pół młodego ziemniaka z ogniska z kwaśną śmietaną, słodką cebulką i śledziem litewskim,
  • wrap z łososiem, serkiem Philadelphia, młodym szpinakiem i ogórkiem,
  • wrap z humusem, grantem, papryką i sałatą lodową,
  • sałatka brokułowa z suszoną żurawiną w cieście francuskim,
  • sałatka cezar w liściach sałaty rzymskiej, grzankami i parmezanem,
  • sałatka grecka w finger food.

Koszyczki z pieczywem serwowane są na stołach.

Menu dla dzieci

Zupa: rosół z laną kluską.

Danie główne: nugetsy z kurczaka z frytkami.

Napoje:

  • soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy),
  • woda mineralna z cytryną i miętą,
  • kawa z ekspresu, herbata.

Słodki stół

(Płatny dodatkowo 20 zł/os.)

4 rodzaje ciast, świeże owoce

Istnieje możliwość dostarczenia własnego stołu słodkiego.

Uwagi:

Realizujemy zamówienia wyłącznie dla przyjęć powyżej 30 osób dorosłych. Rezerwacja sali bankietowej nie rezerwuje na wyłączność obiektu. Restauracja pracuje w normalnym trybie.

Oferujemy możliwość zamówienia dodatkowego dania gorącego w cenie 25 zł/osoba.

Na Państwa życzenie jesteśmy w stanie przygotować dania gorące z diety wegetariańskiej, wegańskiej lub bezglutenowej.

Podczas przygotowywania dań korzystamy z sezonowych warzyw, dlatego za Państwa zgodą dopuszczamy możliwość korekty menu w zakresie zastosowanych warzyw.

rak korkowego.

Ostateczna wersja menu jest bezwzględnie ustalana na minimum 8 dni przed uroczystością.

Za obsługę zewnętrznego stołu słodkiego (przełożenie ciasta na patery, porcjowanie) naliczana jest dopłata w wysokości 100 zł.

Przyjęcie w restauracji może trwać maksymalnie do godz. 01.00. Za godzinę zakończenia uznaje się godzinę umożliwienia obsłudze rozpoczęcia procesu sprzątania sali. Każda kolejna rozpoczęta godzina uroczystości wiąże się z dopłatą 1000 zł/godz.

pdf ikona
Wersja pdf do druku
W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do Państwa dyspozycji:
501 512 540izabela@ancypo.pl

Oferty